Главная » 2014 » Май » 5 » Під час зіткнень одеська міліція забезпечувала охорону проросійських терористів
08:18
Під час зіткнень одеська міліція забезпечувала охорону проросійських терористів

«Південний сценарій», форсований керованими Росією терористами, триває за планом Москви. Про це на своїй сторінці у Facebookнаписав керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«Трагічні події в Одесі, спровоковані проросійськими екстремістами, стали можливими також через позиції та дії одеської міліції», – мовиться у повідомленні Д.Тимчука.

«Факти такі, що протягом багатьох тижнів місцеві проросійські сили постійно здійснювали провокації проти патріотично налаштованого населення. У той час, як місцеві правоохоронці в кращому випадку демонстрували повну бездіяльність, в гіршому – активно допомагали проросійським екстремістам.

Події 2 травня розпочались із провокацій проросійських сепаратистів. Саме вони здійснили напад на беззбройних українських активістів. Саме вони вбивали мирних громадян, які виступають за єдність України. І всі наступні події були викликані саме цими вбивствами.

Одеська міліція в цих умовах повелася обурливо і неприпустимо. Ми маємо в своєму розпорядженні свідоцтвами про те, що в період підготовки провокацій проросійських сепаратистів 2 травня місцевим правоохоронцям передавалися затримані проросійські екстремісти. За розпорядженням міліцейського керівництва міста вони тут же випускалися.

Під час зіткнень одеська міліція забезпечувала охорону проросійських терористів, які з-за спин міліціонерів безперешкодно розстрілювали українських патріотів.

Тільки після цієї кривавої вакханалії, влаштованої сепаратистами за підтримки міліції, патріотично налаштовані громадяни перейшли до активних дій, загнавши проросійських сепаратистів у Будинок профспілок. Звідки ті, забарикадувавшись, продовжували вести вогонь по беззбройних громадянах.

Ми сподіваємося, що слідство встановить, що саме трапилося в Будинку профспілок, і що стало причиною пожежі, що спричинила загибель безлічі людей. Але ми вже зараз маємо всі підстави стверджувати: відповідальність за дану трагедію повністю лежить на тих, хто спочатку ініціював події 2 травня в місті, і на тих, хто замість виконання своїх прямих обов’язків з охорони правопорядку здійснював пряму підтримку і допомогу злочинцям.

У той же час, події 4 травня, коли міліція в Одесі «за рішенням прокуратури в Одеській області» випустила затриманих ініціаторів кривавих подій «на вимогу мітингувальників», свідчить про те, що одеські правоохоронці не збираються припиняти свою злочинну діяльність з підтримки та пособництва терористам.

Окремо зазначаємо роль у цих подіях прокуратури. За твердженням керівництва МВС, затримані в Одесі екстремісти повинні були бути вчора вночі відконвойовані в Київ, однак залишилися в Одесі за особистим розпорядженням заступника Генерального прокурора України.

Ми хочемо нагадати українській владі, що дані події – лише «розминка» проросійських терористів перед 9 травня. Якщо не вжити екстрених заходів сьогодні (включаючи особисту відповідальність правоохоронців та керівництва ГПУ та прокуратури Одеської області) – завтра нинішні трагічні події повторяться в більшому масштабі, і не тільки в Одесі», – мовиться у повідомленні Д.Тимчука.

Просмотров: 279 | Добавил: xEraseRx | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: